Ønsket graviditet

Tillykke med din graviditet.

Du skal booke en tid til 1. graviditetsundersøgelse fra du er i uge 8+. Ved dette besøg vil der blive udfyldt papirer så du kan henvises til fødestedet. Du skal også have taget blodprøver, urinprøve og blodtryk. Kom gerne 5 min. før din tid så du kan aflevere eller lave en urinprøve inden din tid.

Hvor skal jeg føde?
Det frie hospitalsvalg gælder også for valg af fødested. Der er dog den begrænsning at hospitalerne først og fremmest skal tage sig af de kvinder der hører til deres optageområde. Så er der plads, får man ja, ellers får man nej.
Rudersdal Kommune hører til Hillerød Hospitals optageområde og de fleste af vores gravide patienter vælger at føde der.
En del føder på Herlev Hospital og nogle få på andre hospitaler.
Læs her om Hillerød Hospital og her om Herlev Hospital. (links ind)
Information om andre fødesteder kan let findes på nettet.
I Region Hovedstaden er der også tilbud om hjemmefødsel.

1. trimesterskanning (tidl. Nakkefoldscanning) og doubletest
Undersøgelserne tilbydes for at undersøge for alvorlige arvelige sygdomme, der måske munder ud i et tilbud/anbefaling af abort.
Undersøgelserne skal derfor ske tidligt i graviditeten, doubletest(blodprøve) fra du har været gravid i 8 uger og 0 dage til 13 uger og 6 dage.
Nakkefoldscanning sker fra 11 uger og 2 dage til 13 uger og 6 dage.
Du booker tid online via Hillerød Hospitals hjemmeside (link ind)
Booking kan næsten ikke gå hurtigt nok, da der er rift om tiderne. Du kan booke tid til skanningen fra du er i uge 6+0 og uanset om du har været forbi os i lægehuset endnu eller ej.

Derudover er der tilbud om graviditetsundersøgelse i uge 25 og 32 her i lægehuset. Du skal selv booke tiderne online eller ringe i telefontiden mellem kl. 8-12. Husk at medbringe urinprøve eller komme 5 min. før for at lave den inden din tid.